Утре, 8 октомври, от 11.00 часа показват новия стенопис на

...
 Утре, 8 октомври, от 11.00 часа показват новия стенопис на
Коментари Харесай

19 бургаски ученици ще четат авторска поезия и проза на Фестивала на младите в изкуството

 Утре, 8 октомври, от 11.00 часа демонстрират новия стенна живопис на Графична база

Любовта към литературата ще събере 19 млади гении от бургаските гимназии на „ Литературно матине ” тази неделя, 9 октомври. Събитието е един от акцентите в програмата на Фестивала на младите в изкуството и ще стартира от 16.00 часа в залата на Marina Hotel Burgas. Талантливите младежи са ученици на НЕГ „ Гьоте ”, АЕГ „ Гео Милев ”, ПГРЕ „ Г.С.Раковски ”, Търговската гимназия и Творчески клуб „ За хвърчащите хора ”. Те ще прочетат свои авторски творби в литературните жанрове есе, поезия и прозаичност. Заедно с тях ще бъдат и учителите им, които поддържат гения с насоки, внимание и доста безрезервност. Това са Радостина Димитрова, Катя Пухова – Василева, Добрина Топалова, Наска Железчева, Любов Джунгурова и Мариана Ведричкова.

За положителното въодушевление на всички посетители ще се погрижат Александра Георгиева, Светлина Наумова, Мария Вендева и Мария Кабадова от НУМСИ „ Панчо Владигеров ”.

В рамките на събитието ще „ грейне ” фасадата на Графичната база. Проектът в черно-бели цветове е дело на Живка Райкова и ще бъде претворен от студенти на Националната художествена академия, под упътванията на доктор Любомир Драганов. Най-голямата забележима част от фасадата на Графична база ще изобразява талази, печатна преса и листове хартия. Завършената стена ще бъде показана на следващия ден, 8 октомври, от 11.00 часа.

Тази година фестивалните местоположения на самодейността са пет – Магазия 1, Графична база „ Тодор Атанасов ”, DAS Marina Burgas Hotel, остров Св. Анастасия, Център за модерно изкуство и библиотека, а другите модули от кино, изобразително изкуство, музика и литература се сплотиха от тематиката „ Дълбокото синьо море ”.

Фестивал на младите в изкуството се провежда от Община Бургас, Националната художествена академия, филиалът й в Бургас и DAS Marina BuragsHotel.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР